top of page
Caută
Poza scriitoruluiLucian Constantin (gyorg)

Istoria Competițiilor de Pescuit la Răpitor - după Gyorg

Actualizată în: 23 apr. 2020

Prolog - Istoria competițiilor la răpitor văzută de mine începe in 2005, la prima mea participare într-o competiție națională. Au trecut 15 ani de atunci și consider că merită să rămână scrisă acestă istorie. Istorie care ne-a adus astăzi două titluri mondiale, plecând de la un concurs de etapă cu 10 participanți in 2005 și ajungând azi la peste 100 de concurenți la fiecare etapă. Istorie văzută de mine în perspectiva unui simplu concurent, dar și de căpitan al nu mai putin de șapte loturi naționale sau ca deținător al 27 de podiumuri in concursurile naționale.


O să aflați multe detalii despre cum pescuiam atunci și cum pescuiesc acum. Cum și ce-am făcut ca să mă calific de 6 ori în echipa națională. Cum am ajuns vicecampion național sau despre cum am tranzitat de la pneumatice cu vâsle, la bărci de peste 100 de cai putere. O să intrati in pielea personajelor și o să aflați despre pescari celebri actuali, cum pescuiau atunci și cum astăzi. Deasemenea, o să aflați cum cum se fura intr-un pescuit de competiție sau cum se fac strategii de câștigare a unei competiții, mai puțin cinstite sau ortodoxe, practicate până de curând.


Veți face cunoștință cu pescuitul de pe mal sau din barcă, nu numai intr-un campionatul național dar și intr-unul mondial. Strategiile necesare situarii pe podium sau cum să organizezi un concurs să iasă perfect. Istorie ce merită ca orice căpitan care o să vină după mine să învețe ceva și care să-i ajute la o clasare bună.


În toată acestă istorie o să aduc și părerea a unor pescari de răpitori care s-au lăsat de pescuit de competiție din varii motive. O să incerc că aflu motivele pentru care s-au lăsat, cu toate că sunt pescari foarte buni, amintindu-i aici pe Horia Vlasin, Ovidiu Ursachi, Ovidiu Ristivan, Romanu' , Andrei Oprea, etc. Sunt convins că în spatele acestor decizii de renunțare stau și alte motive decât cele familiare.


Toate aceste sunt detalii a unei istorii ce merită să rămână scrisă astfel încât generațiile noi de pescari (și nu numai), să profite de informații, dar și să respecte actuali pescari pasionați de pescuit la răpitori, cei care au ajutat și pus umărul la acestă construcție de 15 ani, de când o cunosc eu.

Locul 1 la Cupa Moldovei 2006, alături de Ovidiu Ristivan (aka Ovidiu 14). Un prieten și un bun pescar de răpitori de la care am învățat foarte multe.


Va continua...


P.S. Dacă vrei să primești pe email când public următorul articol, abonează-te aici book.com/lucian.gyorg


400 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page